Menu
Victoria Gulliksen er OL-klar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Nytt OL-uttak: Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese fikk Paris-billett

Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese er klare for OL i Paris. De skal jakte edelt olympisk metall i henholdsvis sprangridning og dressur.

Av NTB | 18.06.2024 13:03:09

Sport: Norges Rytterforbund opplyser at uttaket av Gulliksen og Freese er del av det som blir Olympiatoppens tredje uttak til sommerlekene i Frankrike.

Norge har to kvoteplasser innen hestesport, og de er nå altså delt ut.

Gulliksen skal delta i sprangridnings-konkurransene i Paris med hesten Mistral van de Vogelzang. Freese skal konkurrere med hesten Total Hope OLD.

– Vi er stolte over ekvipasjene som skal representere Norge i Paris. Det er to ryttere som begge har jobbet målbevisst gjennom sine karrierer og som nå kan se at alt arbeidet de har lagt ned gjennom mange år har ført til at de er tatt ut av Olympiatoppen til å ri for Norge, sier rytterforbundets sportssjef Nina Johnsen.

– Det er et nåløye å komme gjennom, og vi er stolte over at vi har ekvipasjer som har det som kreves fra Olympiatoppen for å representere Norge, sier Johnsen.

32 år gamle Gulliksen er datter av mer meritterte og kjente Geir Gulliksen. 64-åringen deltok både under OL i Beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i Tokyo i 2021.

Under de sistnevnte lekene ble han den eldste norske deltakeren noen gang. Nå går altså datteren i hans fotspor.

Lillebror Johan-Sebastian Gulliksen var også en sterk kandidat til å få OL-plass.

– Vi blir litt egoistiske når det gjelder plasser på landslaget, vi vil alle ha den selv. Men når alt kommer til alt, så backer vi hverandre hundre prosent. Det har bare vært positivt for meg å ha både faren min og broren min ved siden av meg i sporten, sier Victoria Gulliksen om den interne familiekampen om OL-tur.

OL-håpet er bosatt i Belgia sammen med sin samboer Jordy van Massenhove, som også er internasjonal sprangrytter.

– OL i Paris i 2024 har vært et stort mål for meg, sier Gulliksen.

45 år gamle Isabel Freese er bosatt i Tyskland. I fjor sørget hun for et historisk godt EM-resultat med en 10.-plass i grenen freestyle. Det er tolv år siden Norge sist hadde en rytter med i denne grenen i et sommer-OL.

– Jeg husker jeg da var hjemme på Kalbakken og tenkte at «en dag skal jeg til OL», og nå er det tilfelle, sier Freese i en uttalelse.

Hun påpeker at veien til OL er krevende og vanskelig for alle som drømmer om en billett.

Sprangrytteren har levert en rekke solide resultater i EM, VM og verdenscupsammenheng de siste årene. I oppkjøringen til de kommende sommerlekene i Paris har hun blant annet imponert på såkalt 5-stjerners nivå, det høyeste nivået innen sprangridning.

(©NTB)

Flere nyheter: