Menu
Tadej Pogacar vil ikke ha en supporter straffet. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Sykkelstjerne vil ikke ha fan straffet etter Giro-dytting: – Det var en gammel mann

Sykkelstjernen Tadej Pogacar har bedt sine støttespillere om at en supporter som dyttet ham under Giro d'Italia ikke straffeforfølges.

Av NTB | 18.06.2024 14:23:03

Sport: Den aktuelle episoden fant sted på fjelletappen til Monte Grappa under årets ritt. Det vant Pogacar til slutt med et hav av tid til konkurrentene.

Hendelsen der en tilskuer dytter sloveneren på vei opp stigningen skapte åpenbart frustrasjon hos sykkelstjernen. TV-bildene viste at Pogacar snur seg og gestikulerer i frustrasjon.

Nå mener imidlertid UAE-syklisten at supporteren bør slippe mer oppstyr rundt episoden. Det opplyser rytterforeningen CPAs leder Adam Hansen til Velo.

– CPA har sett på muligheten for å gå til sak mot italieneren, men Pogačar sa «vær så snill, ikke gjør det, fordi det er en gammel mann», sier Hansen.

– Fordi Pogacar sier nei, er min personlige mening at vi bør følge det. Vi bør ikke gå til sak mot en person når rytterne ikke vil gjøre det, legger han til.

Fokuset på rytternes sikkerhet er stadig økende i sykkelsporten. Det har vært flere episoder denne sesongen med episoder der tilskuere har vært involvert. Blant annet skapte det nær en stygg episode da en tilskuer kastet en skyggelue mot nederlandske Mathieu van der Poels hjul.

(©NTB)