Menu
Dr. Arnoud J. Kal Netherlands Forensic Institute vitnet onsdag på nytt i ankesaken etter drapet på Birgitte Tengs i Gulating lagmannsrett. Her fotografert da saken ble behandlet i Haugaland og Sunnhordland tingrett i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nye DNA-fun lagt fram i Tengs-saken

Under ankesaken mot Johny Vassbakk ble det onsdag lagt fram nye DNA-undersøkelser som er gjennomført etter at saken var oppe i tingretten.

Av NTB | 27.09.2023 12:32:29

Sosiale forhold: Hele påtalemyndighetens sak mot den tiltalte 52-åringen henger på funnet av det man mener er hans DNA på strømpebuksen til Birgitte Tengs.

Den ytterst lille forekomsten av epitelceller som ble funnet i et ekstrakt av en stoffbit med dråpe av den drepte jentas blod, ble sporet til å mest sannsynlig tilhøre ham etter en omfattende kartlegging av alle menn i Vassbakks slekt.

Etter dommen i tingretten i Haugesund i februar er imidlertid sporprøver fra flere andre steder på drapsofferets strømpebukse blitt undersøkt med ny DNA-teknologi ved det nederlandske rettsmedisinske instituttet NFI.

I Gulating lagmannsrett onsdag la Arnoud Kal fram resultatene av disse 65 nye prøvene, melder TV 2. Han fortalte at man ved bruk av svært sensitive tester har funnet mange Y-profiler (kjønns- og slekts-DNA) fra hele verden.

En av prøvene viste derimot spor av den tiltalte 52-åringen.

– Jeg vil legge fram resultatene fra prøve nummer 55. Den samsvarer med tiltalte på 12 markører, sier Kal.

Kal understreker at det er snakk om svært små mengder DNA som er funnet. Han sa at man ikke kan forvente å få fram en full DNA-profil med dagens teknologi.

(©NTB)

Flere nyheter: