Menu
Fotturister ble rammet av et skred som ble utløst da en stor del av en isbre løsnet i Nord-Italia under en hetebølge i juli i fjor. Rekordhøye temperaturer bidro til at breene i Alpene smeltet i rekordfart i 2022. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Ny klimarapport: Isbreer smelter i høyt tempo

Isbreer smelter i høyt tempo, ikke minst i Alpene, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). Årsaken er endringene i klimaet.

Av NTB | 21.04.2023 13:34:19

Vær: I en ny klimarapport skriver FN-organisasjonen at issmeltingen i Alpene i fjor overgår alt som tidligere er observert.

WMO-sjef Petteri Taalas sier mange av breene i fjellområder kommer til å forsvinne. Grunnen er den store mengden CO2 som allerede er sluppet ut i atomsfæren.

I tillegg til at breene krympet, ble 2022 preget av stadig nye varmerekorder, hetebølger og tørke i mange deler av verden. Andre områder ble i stedet rammet av ekstremregn.

– Vedvarende tørke i Øst-Afrika, rekordregn i Pakistan og rekord-hetebølger i Kina og Europa påvirket titalls millioner mennesker, bidro til matusikkerhet og massemigrasjon og kostet milliarder av dollar i tap og skade, sier Taalas i en uttalelse.

Flere nyheter: