Menu
Fra 1. juli blir det dyrere å spise kjøtt til middag. Foto: Emilie Holtet / NTB

Nortura varsler sommerprishopp på kjøtt og egg

Stor etterspørsel og mangel på egg og flere typer kjøtt gjør at Nortura skrur opp prisene fra 1. juli.

Av NTB | 22.05.2025 17:43:28

Økonomi og næringsliv: Prisoppgangen er vedtatt av konsernstyret i Nortura, skriver Nationen.

Konsernet har vedtatt en prisøkning på 2 kroner per kilo på storfekjøtt og egg, 3 kroner på lammekjøtt og 1,50 kroner på svinekjøtt.

Dette tilsvarer en prisøkning på 2,7 prosent for storfe, 7,17 prosent på egg, 3,45 prosent på lam og 3,3 prosent på svinekjøtt, målt mot inneværende halvår.

Prisøkningen på storfe er den første siden det bygde seg opp et overskudd av storfekjøtt fra høsten 2022, som førte til et ekstraordinært priskutt i august 2023. Reguleringslageret, der overskuddskjøttet er blitt lagret, anslås å være tomt i løpet av første halvår.

Det har lenge vært eggmangel i Norge og stort behov for import. Nå venter Nortura at underskuddet av norske egg gradvis reduseres gjennom året.

(©NTB)

Flere nyheter: