Menu
Marianne Rørvik ledet det norske kvinnelaget til EM-bronse i Aberdeen. Her er hun avbildet i VM fra tidligere i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

Norges curlingkvinner med første EM-medalje på 19 år – knuste Sverige 10-3 i bronsekampen

Det norske kvinnelaget i curling er tilbake på EM-pallen etter nesten to tiår utenfor. Sverige ble banket 10-3 i kampen om bronsemedaljene.

Av NTB | 24.11.2023 17:19:41

Sport: Oppgjøret startet forsiktig med en poengløs omgang, men Norge koblet grepet skikkelig i de tre som fulgte. Med 8-0-ledelse etter fire omganger var spenningen utløst.

Sverige fikk inn en redusering, men var aldri i nærheten av et mirakelcomeback i skotske Aberdeen. Etter åtte omganger var det over.

Norges serie i bronsekampen var slik: 0-0, 2-0, 2-0, 4-0, 0-1, 1-0, 0-2, 1-0.

Laget som stoppet den norske medaljetørken i kvinnenes EM, besto av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

I år tok de seg til Norges første EM-semifinale siden 2005. Den gang herjet Dordi Nordby på curlingisen, og året før kom bronsen som inntil fredag var siste norske kvinnemedalje i EM.

Norge har 14 ganget stått på EM-pallen i curling for kvinner (to gull, fire sølv og åtte bronse). Det siste gullet ble vunnet i 1999.

De norske curlingherrene endte på 5.-plass i årets europamesterskap i Skottland.

(©NTB)

Flere nyheter: