Martine Vollan Rønning avbildet i 2021. Hun og Mathias Brænden er Norges representanter i curling-VM for blandet lag. Foto: Geir Olsen / NTB

Norge til bronsekamp i curling-VM – tapte mot Japan i siste omgang

Norge fikk ikke revansj mot Japan og tapte semifinalen i curling-VM for blandet lag med 4-5 etter å ha rotet bort fordelen av siste stein.

Av NTB | 28.04.2023 12:54:16

Sport: Det sto 4-4 foran den åttende og siste omgangen i OL-hallen i sørkoreanske Gangneung. Der hadde Norge sikret finalebillett med ett poeng, men i stedet var det japanerne som tok poenget og skal spille finale.

Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden møter Canada i kampen om bronsemedaljene lørdag. To ganger tidligere er det blitt norsk curlingmedalje i VM for blandet lag. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021.

Japan slo Norge 10-8 i puljespillet etter en jevn kamp. Da tok asiatene seieren med tre poeng i siste omgang.

Fredag fulgte lagene hverandre igjen tett, og igjen var det Japan som trakk det lengste strået.

I den sjette omgangen tok Norge to poeng og tok ledelsen 4-3, men Japan utlignet til 4-4 foran den åttende og siste omgangen.

Der rotet de norske bort fordelen av siste stein og tapte 0-1.