Menu
Casper Ruud tapte for Matteo Arnaldi i Madrid. Foto: Geir Olsen / NTB

Kollaps for frustrert Ruud: – Han stresser

Ukjente Matteo Arnaldi ble for sterk for Casper Ruud, som fortsetter sin svake sesong. På et tidspunkt tapte nordmannen 17 poeng på rad i Madrid.

Av NTB | 28.04.2023 12:54:25

Sport: Det skiller 101 plasser på verdensrankingen mellom Ruud og Arnaldi, men den 22 år gamle italieneren herjet med nordmannen og vant 6-3, 6-4.

– Han (Arnaldi) er best i dag og vinner fortjent. Han gjør det meste best, egentlig. Han server og returnerer bedre og slår inn mye flere vinnere fra forehand. Færre feil, og han er ikke minst klart best ved nettet, oppsummerte Discovery-kommentator Ola Bentzen.

Mellom første og andre sett tapte Ruud 17 strake poeng. Flere enkle feil og en formsterk italiener var årsaken til det.

Italieneren måtte vinne to kvalifiseringskamper for å bli klar for turneringen. I første runde slo han Benoît Paire.

– Jeg spilte mitt livs beste kamp, sa Arnaldi til arrangøren etter Ruud-skalpen.

Arnaldi er den nest lavest rangerte spilleren Ruud har tapt mot denne sesongen. Det har også blitt nederlag mot Taro Daniel (125), Cristian Garín (97) og Jan-Lennard Struff (100).

– Han stresser. Han rusher fram på nett og slår veldig nærme linjene. Han gjør mer enn jeg føler han må gjøre, sa Discoverys ekspert Dorthea Faa-Hviding mellom de to settene.

Arnaldi er nummer 105 på verdensrankingen. Han har kun spilt ni kamper på ATP-touren (tre seirer) og ser ut til å få sitt gjennombrudd i år. Italieneren vil være innenfor topp 100 for første gang i karrieren neste gang rankingen blir oppdatert.

Ruud gjorde flere enkle feil fra nett, og i egen serve ble han brutt til 3-5 etter et langt game. Arnaldi holdt serven til 6-3 og gikk ut i hundre i sett nummer to.

Underveis i det første settet hamret Ruud en ball opp på tribunen og fikk en advarsel. Det er ikke ofte man ser nordmannen gjøre den slags.

Italieneren brøt Ruud blankt til 1-0, før han tok et nytt blankt game i egen serve. Ruud kom omsider i gang og holdt egen serve tre ganger, men italieneren slapp seg ikke ned.

Ruud klarte ikke å bryte Arnaldi tilbake, og italieneren kunne juble for 6-4 og sin største seier i karrieren.

Estoril Open i Portugal har så langt vært Ruuds eneste lyspunkt i en tøff sesong med mange tidligere nederlag. I turneringen fikk Ruud sin 10. seier på ATP-nivå. Alle de ti titlene er på ATP 250-nivå.

Turneringen i Madrid skiller seg fra de andre grusturneringene. Kampene spilles på omkring 650 meter over havet. Det gjør at ballen går raskere, og vekslingene blir ofte ikke like lange som i vanlige kamper andre steder. Det er ikke nødvendigvis en fordel for Ruud, som har blitt kjent for sin stabile forehand fra langt bak i banen.

Verdensfirer Ruud var tredjeseedet i turneringen, og 2. runde ble den første – og siste – kampen i Madrid for ham.

I første sett kom Arnaldi best i gang og brøt Ruuds serve til 3-1, men nordmannen slo tilbake umiddelbart.

I fjor ble det exit for Ruud i Madrid i andre runde for Dusan Lajovic. I 2021 gikk det bedre hvor han tok seg helt til semifinalen.

(©NTB)