Menu
Nord-Korea skal være et land med atomvåpen, heter det i landets grunnlov etter at nasjonalforsamlingen vedtok endringer torsdag. Landets leder Kim Jong-un omtaler endringen som svært viktig. Foto: Vladimir Smirnov, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB

Nord-Korea grunnlovsfester atomvåpenpolitikken

Nord-Koreas nasjonalforsamling har vedtatt en endring i grunnloven som slår fast at landet skal ha atomvåpen, melder statlige medier.

Av NTB | 28.09.2023 00:42:25

Politikk: – Nord-Koreas politikk om å bygge opp atomkreftene har blitt gjort permanent som landets grunnlov, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag.

I en tale til nasjonalforsamlingen sa landets leder Kim Jong-un at det er svært viktig å «akselerere moderniseringen av atomvåpnene for å ha det definitive overtaket strategisk avskrekking», ifølge KCNA.

Nasjonalforsamlingen vedtok en lov i fjor der det het at landet er en atommakt, og Kim sa da at dette er «irreversibelt». Nytt er nå at dette er grunnlovsfestet.

Nord-Korea har gjennomført rekordmange våpentester i år, og forholdet til Sør-Korea og USA er svært spent. Det er ventet at landet kan komme til å gjennomføre sin første atomtest siden 2017.

Nordkoreanerne har i alt gjort seks slike tester siden 2006.

(©NTB)

Flere nyheter: