Menu
Kinesiske hackere fikk tilgang til 60.000 eposter fra USAs utenriksdepartement i et hackerangrep i juli, opplyser en ansatt i Senatet til Reuters. Hackerne tok seg inn i Microsoft-systemene som myndighetene brukte. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Kinesiske hackere skal ha stjålet 60.000 eposter fra amerikansk UD

Kinesiske hackere som tok seg inn i Microsofts epostplattform tidligere i år, klarte å stjele 60.000 eposter fra kontoer tilknyttet USAs utenriksdepartement, opplyser en medarbeider i Senatet til Reuters.

Av NTB | 28.09.2023 01:12:22

Krig og konflikter: Medarbeideren var til stede på en orientering av IT-tjenestepersoner i utenriksdepartementet, og forteller til nyhetsbyrået at de fortalte de folkevalgte at epostene ble stjålet fra ti forskjellige UD-kontoer.

Kilden navnga ikke personene som ble utsatt for det angivelige tyveriet, men sier at alle unntatt én av dem hadde Øst-Asia og Stillehavsregionen som ansvarsområde.

Medarbeideren jobber for den republikanske senatoren Eric Schmitt, som sitter i komiteer som blant annet jobber med datasikkerhet.

Det var i juli at Microsoft og amerikanske myndigheter sa at kinesiske hackere siden mai hadde hatt tilgang til systemer tilhørende amerikanske myndigheter.

Det skjedde etter et omfattende og globalt angrep i 2021 mot et sikkerhetshull i eposttjeneren Microsoft Exchange, som blant annet rammet Stortinget. Den gang beskyldte USA, Nato, EU, Norge og flere andre land Kina for å stå bak. Kina nekter for å ha noe med angrepene å gjøre.

Hackerangrepene har ført til oppmerksomhet rundt USAs bruk av Microsoft for IT-tjenester til myndighetene. I en uttalelse til Reuters sier senator Schmitt at man må styrke forsvarene mot dataangrep og se på om myndighetenes bruk av bare én leverandør er et mulig svakt punkt.

(©NTB)

Flere nyheter: