Menu
Dumping av dyr før sommerferien. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland
Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland

Nok en gang høysesong av dumping av dyr

År etter år blir dyr dumpet før fellesferien. Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland har også i år en ekstrem pågang og må avvise mange henvendelser. Nå håper de folk kan hjelpe de å adoptere.

Av tomas | 06.06.2024 18:40:02

Dyrevelferd: Det går mot fellesferie, og både voksne og barn gleder seg til sommerferie. Hos Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland er stemningen en helt annen. De opplever nok en gang en enorm pågang av dyr som blir dumpet og forlatt til seg selv, noe som noen ganger resulterer i en brutal død.

Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland, Elisabeth Ellingsen, er nesten på gråten under et intervju med Radio Haugaland. Ellingsen understreker at det er straffbart å hensette dyr i hjelpeløs tilstand etter dyrevelferdsloven.

Hun forteller om flere stygge episoder med dyr som blir dumpet, noen ganger på brutalt vis. Gjør man et søk på Google, kommer det opp artikler fra forskjellige medier om f.eks. katter som blir kastet ut av biler i fart eller dumpet i sjøen i en pose for å drukne. Historiene er mange og sterk lesning for de fleste dyrevenner.

Dyr på Finn:
Ved et søk på Finn.no er det over 1200 treff på dyr som enten gis bort eller er til salgs. Ellingsen har ikke gode ord å si om annonsenettstedet.

– Jeg får vondt i magen av Finn. Jeg ser folk gir bort kattunger gratis, men det folk ikke er klar over, er at spesielt katter trenger ormekur, kastrering/sterilisering og chip, noe som koster en del penger.

Ellingsen oppfordrer heller folk til å adoptere via dem, da de får med alt dette til en rimeligere pris enn ved å gå til veterinær. Hun minner om at de har adopsjonsdag førstkommende søndag (9. juni) på Haugesund Ridesenter fra klokken 12-15.

Etterlyser støtte fra kommuner på Haugalandet:
Ellingsen forteller at de ikke mottar noe som helst støtte fra de forskjellige kommunene på Haugalandet. Hun håper de kan være med å støtte dem, da de ellers er avhengige av at dyrevenner støtter dem på forskjellige vis.

Flere nyheter: