Menu
Fattige mennesker rammes hardest av økt inflasjon fordi de må bruke mer penger for å dekke grunnleggende behov som mat og drivstoff. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Nesten 68 millioner mennesker kastet ut i ekstrem fattigdom i Asia og Stillehavet

Korona og prisvekst har kastet nesten 68 millioner mennesker ut i ekstrem fattigdom i Asia og Stillehavsregionen, ifølge den asiatiske utviklingsbanken (ADB).

Av NTB | 24.08.2023 13:24:54

Økonomi og næringsliv: Anslagsvis 155,2 millioner mennesker i Asia- og Stillehavsregionen, eller 3,9 prosent av regionens befolkning, levde i ekstrem fattigdom eller overlevde på mindre enn 2,15 dollar om dagen i fjor, heter det i rapporten publisert av ADB torsdag.

Det er 67,8 millioner flere mennesker enn det ville vært dersom pandemien og den skyhøye inflasjonen ikke hadde inntruffet, ifølge banken.

– Det er bedring i Asia- og Stillehavsregionen etter covid-19-pandemien, men levekostnadskrisen undergraver framskritt for å eliminere fattigdom, sier sjeføkonom Albert Park i ADB.

Inflasjonen i verden steg til rekordhøye nivåer i fjor som følge av forstyrrelser i mat- og energimarkedet.

Fattige mennesker er hardest rammet fordi de må bruke mer penger på grunnleggende behov som mat og drivstoff, noe som gjør at de er ute av stand til å spare penger, betale for helsetjenester og investere i utdanning, ifølge ADB-rapporten.

– Kvinner kan også ha blitt uforholdsmessig påvirket, siden de har en tendens til å tjene mindre enn menn samtidig som de er underlagt ulønnet arbeid, heter det videre i rapporten.

(©NTB)

Flere nyheter: