Mats Møller Dæhlis scoring hjalp ikke for Molde mot Gent. Foto: Omar Havana / AP / NTB

Molde senket av overtidsmål i Belgia: – Må se på oss selv

Moldes offensiv våknet etter pause, men Gent vant 2-1 etter et overtidsmål i conferenceligaens ligaspill torsdag.

Av NTB | 24.10.2024 20:59:12

Sport: Molde har startet turneringen med én seier og ett tap. I første kamp ble det 3-0-seier over nordirske Larne.

Hjemmelaget tok Molde i ubalanse midtveis i første omgang. Til slutt fikk Noah Fadiga ballen, og skuddet plasserte han helt nede i hjørnet. MFK hadde lite å komme med før hvilen.

Erling Moes pauseprat så ut til å fungere. Et energirikt Molde-lag skapte flere sjanser i 2. omgang, og ti minutter før slutt bøyde Mats Møller Dæhli inn utligningen. Molde fikk deretter et grep om kampen, men de greide ikke finne vinnermålet.

Det gjorde i stedet hjemmelaget. Dypt inne i overtiden falt ballen ned foran Archie Brown, som hamret den i mål til hjemmejubel.

– Nå er det bare trist. Det skal vi håndtere når det blir litt kaos på slutten. Vi gjør veldig mye riktig i 2. omgang og er i ferd med å spille en veldig sterk bortekamp. Og så får de den, og da må vi se på oss selv. Det er ikke noe å skylde på, sa Dæhli til Viaplay.

Det var tynt besatt på tribuneplass i torsdagens oppgjør. Gents arena tar 20.000 tilskuere, men det var mange ledige plasser.

I neste kamp skal Molde møte polske Jagiellonia Bialystok på bortebane. I de tre siste rundene venter Apoel Nikosia (hjemme), HJK (borte) og Mlada Boleslav (hjemme).

Jagellonia ble i sommer slått ut i mesterligakvalifiseringen av Bodø/Glimt. Tidligere Sarpsborg- og Sandefjord-spiller Kristoffer Normann Hansen er en del av det polske laget.

Like etter pause var Molde heldig som ikke havnet under med to mål, men så skapte de to farligheter selv. Gent-keeper Davy Roef stoppet Ola Brynhildsen og Magnus Wolff Eikrem.

Ti minutter før slutt måtte Roef gi tapt da Dæhli kom seg løs inne i feltet, men hjemmelaget skulle få seieren.

Molde møtte Gent også i 2022/23-utgaven av conferenceligaen, da i puljespillet. Belgierne vant 4-0 hjemme, mens det ble 0-0 i Molde.

Gent styrte det meste i starten og fikk uttelling etter 24 minutter, da Noah Fadiga scoret med en god avslutning i hjørnet etter en kontring.