Menu
Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å spisse OL-formen i Gstaad. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mol og Sørum vant åpningskampene i Gstaad – tysk duo måtte gi seg

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum kan juble for to strake seirer i innledningen av verdenstourturneringen i sveitsiske Gstaad.

Av NTB | 04.07.2024 16:43:58

Sport: Nordmennene vant den første kampen i gruppespillet 2-0 over spanjolene spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira. Seieren kom med settsifrene 21-15 og 23-21.

Etter en jevn åpning koblet det norske paret grepet om åpningssettet da de gikk fra 4-4 til 8-4-ledelse på kort tid. Spanjolene kom aldri nær å tette luken, og Mol og Sørum tok hjem settet med solid spill.

I annet sett fikk nordmennene en pangstart ved å ta de tre første poengene. Forspranget ble liggende på rundt tre poeng gjennom mesteparten av settet, men spanjolene viste seg vriene mot slutten. De utlignet til 21-21, men Mol og Sørum dro settet i land med 23-21.

I annen kamp for dagen fortsatte Mol og Sørum å spille godt. De tok førstesettet mot Lukas Pfretzchner og Sven Winter med 21-15. I annet sett var den norske duoen mye bedre enn sine tyske motstandere og ledet 18-11 da Pfretzchner gikk ned for telling og ikke kunne fortsette.

Den sterke amerikanske duoen Miles Partain og Andy Benesh er i samme pulje.

Mol og Sørum tapte bronsekampen mot Partain/Benesh i forrige elite 16-turnering i Ostrava.

Den norske stjerneduoen er tittelforsvarer i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

Mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og den nevnte turneringen i Ostrava var duoens første siden starten av mars. Mol og Sørum må dermed jobbe på for å komme i skikkelig kampform til OL.

Gstaad-turneringen er den nest siste før Paris-lekene.

(©NTB)

Flere nyheter: