Mjøndalen anker potensielt skjebnesvangert poengtrekk i 1. divisjon
Fotballklubben Mjøndalen har konkludert med at den anker det ene minuspoenget den er ilagt som følge av bruk av en ikke spillerberettiget spiller.
Sport: Det sier daglig leder i Mjøndalen Christian Gauseth til Drammens Tidende.
– Vi sliter med å forstå grunnlaget for at det i cupen kun gis en økonomisk straff, mens man i ligaen får både poengtrekk og økonomisk straff, sier Gauseth.
Gauseth henviser til at KFUM tidligere i år kun ble straffet med bot for å ha brukt en suspendert spiller i cupen, en sak han mener har likhetstrekk med MIFs situasjon.
– Vi mener den KFUM-saken fra i år er rådende.
Mjøndalen ble også ilagt en bot på 10.000 kroner.
Mjøndalen vant den aktuelle kampen mot Ranheim 19. august 1-0. Først mange uker etter at oppgjøret var spilt kom feilen som fotballforbundet måtte ta stilling til for dagen.
Fabian Holst-Larsen skulle aldri vært på banen. Han var på tidspunktet for kampen relativt nylig hentet til Mjøndalen fra Alta, og hadde med seg to gule kort fra tiden i finnmarksklubben.
I tillegg pådro han seg to gule kort etter ankomsten til Mjøndalen og skulle ha stått over møtet med Ranheim med karantene. Det gjorde han ikke.
Dersom Mjøndalens bruk av Holst-Larsen hadde blitt oppdaget umiddelbart og protesten var sendt NFF innenfor fristen, ville det med stor sannsynlighet vært liten tvil om at Ranheim ville fått seieren i kampen med 3-0.
At fristen hadde utløpt da regelbruddet ble kjent, skapte mer tvil.
Spørsmålet har vært i hvilken grad NFF likevel kunne gripe fatt i saken. Ranheim var tydelige på at forbundet åpenbart måtte gjøre det, mens Mjøndalen argumenterte for det motsatte.
Det ene minuspoenget kan potensielt bli svært avgjørende for Mjøndalens kamp for å overleve i 1. divisjon denne sesongen.
Dermed blir straffen som Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har utferdiget ikke stående. I stedet skal saken opp i ankeutvalget.
Ranheim tok tak i saken og sendte inn en klage til Norges Fotballforbund. Utfordringen var samtidig at protestfristen på 48 timer for lengst hadde utløpt.
(©NTB)