Menu
Oskar Marvik tok VM-bronse på hjemmebane i 2021. Nå er han usikker på videre satsing. Foto: Javad Parsa / NTB

Marvik usikker på videre satsing: – Idrettsgleden har fått seg en trøkk

Oskar «Tåsenplogen» Marvik sier at både kropp og hode trenger en pause fra brytesatsingen. 28-åringen ble tirsdag frifunnet for brudd på meldeplikten.

Av NTB | 26.06.2024 07:03:18

Sport: Marvik har vært gjennom tøffe måneder etter at Antidoping Norge ba om ett års utestengelse for brudd på meldeplikten.

Mandag kveld fikk han den gledelige beskjeden om at han er frifunnet av domsutvalget i Norges idrettsforbund. Antidoping Norge kan anke avgjørelsen innen tre uker.

28-åringen sier til NTB at saken har påvirket ham i stor grad. Når i tillegg kroppen har hatt det tungt, blir totalbelastningen stor.

Han vet ikke hva det blir til med videre satsing.

– Det er litt usikkert. Jeg har fått en ganske hard trøkk med tanke på idrettsgleden. Det har ikke vært like kule dager på jobb hver dag. Jeg har ofret helsa mi såpass ofte den siste tiden, så det blir nok en pause uansett, sier han.

Marvik er nybakt pappa og skal i tillegg operere ryggen. Han har ingen tidsramme på når han er friskmeldt.

– Jeg må fikse kroppen før jeg kan bestemme meg. Det er en miks av hode og kropp som trenger en pause, så jeg kommer nok ikke til å konkurrere med det første. Nå skal jeg nyte tiden som pappa, avslutter «Tåsenplogen».

Marvik tok bronse i 130-kilosklassen i VM i Oslo for tre år siden. I mai gikk OL-toget da han tapte i kvartfinalen i kvalifiseringen i tyrkiske Istanbul.

(©NTB)