Menu
Oskar Marvik tapte kvartfinalen i bryte-EM i Kroatia. Her under VM på Jordal Amfi. Foto: Javad Parsa / NTB

Marvik og Aak tapte i bryte-EM

Både Oskar Marvik (130) og Juan Sebastian Aak (77) måtte se seg slått i bryte-EM i Zagreb. De kan begge ta medaljer gjennom mulig rekvalifisering.

Av NTB | 21.04.2023 14:44:17

Sport: I 130-kilosklassen røk Oskar «Tåsenplogen» Marvik 0-8 for tyrkeren Riza Kayaalp i kvartfinalen. Kampen var tidlig over etter at Kayaalp fikk revet ned nordmannen og fikk ham med på flere rullinger. Tyrkeren vant på teknisk fall.

Marvik vant tidligere i mesterskapet med 2-1 over finske Elias Kuosmanen. Marvik er avhengig av at Kayaalp tar seg til finalen for å få en rekvalifisering om en mulig bronsefinale.

Aak bryter i 77-kilosklassen og møtte Alexandrin Gutu i åttedelsfinalen. Etter bare 48 sekunder av kampen så det ut kom som at Aak hadde kommet under 0-10 etter at motstanderen hadde fått et godt tak på nordmannen og fikk ham med på et kast.

Den norske lederen protesterte og mente at kastet skjedde utenfor ringen, og de fikk medhold, og plutselig ledet nordmannen 2-0. Gutu ga seg ikke, og et nytt kast og rulle ga 6-2-ledelse. Halvveis sto det 8-4 til Gutu.

Aak var derimot seig og holdt seg bare fire poeng bak til 8-12, men så gikk motstanderen opp til 14-8, og ble kampen stoppet for teknisk fall.

Nå er Aak avhengig av at Gutu tar seg til finale for å få en rekvalifisering om en bronsefinale.

I sin første kamp slo Aak finske Mikko Petteri Peltokangas med klare 12-6.

(©NTB)