Menu
Demetre Roberts og hans lagkamerater i Fairleigh Dickinson kunne juble for tidenes sensasjon i amerikansk collegebasketball da Purdue ble slått i første runde av NCAA-sluttspillet. Foto: Michael Conroy, AP / NTB

March Madness: Tidenes sjokkseier i NCAA-sluttspillet

Fairleigh Dickinson slo ut toppseedede Purdue i 1. runde i NCAA-sluttspillet i basketball. Det er tidenes sjokkseier i amerikansk collegebasketball.

Av NTB | 18.03.2023 16:24:05

Sport: Laget med den laveste gjennomsnittshøyden av de 363 universitetslagene som konkurrerer på øverste nivå slo et av de høyeste 63-58. Fairleigh Dickinson var rangert som nummer 64 av de 64 sluttspillklare lagene.

Sluttspillet kalles March Madness på grunn av den enorme interessen det omfattes av. Bare en gang tidligere har laget som er sisterangert i sin firedel av sluttspillet slått det toppseedede laget.

– Om vi møter dem 100 ganger, vinner nok de 99, men dette var vår kveld. Vi visste at vi måtte være uortodokse, annerledes, unike, sa FDU-trener Tobin Anderson.

Med ekstremt aggressivt forsvarsspill fikk laget hans storfavoritten ut av balanse og tvang Purdue-spillerne til å prøve vanskelige skudd. Offensivt førte Sean Moore an med 19 poeng.

Purdue-stjernen Zach Edey leverte 21 poeng og 15 returer, men var langt fra nivået som gjorde ham til favoritt i kåringen av årets spiller.

Ifølge CBS har intet lag hatt mindre sjanse for seier i en NCAA-sluttspillkamp siden utviklingen av statistiske metoder for å regne odds, og FDU-seieren i Columbus utropes uten videre til den største sensasjonen i universitetsbasketball noensinne.

(©NTB)

Flere nyheter: