LIVESENTER
Henny Reistad var i scoringshumør for Esbjerg søndag. Foto: Claus Fisker / Scanpix 2024 / NTB

Målshow av Reistad da Esbjerg tok Champions League-seier mot Vipers

Vipers Kristiansand leverte en god bortekamp i Esbjerg, men måtte se seg slått 29-30 i mesterligaen. En Henny Reistad i scoringshumør sto bak tolv mål.

Av NTB | 13.10.2024 15:41:37

Sport: Reistad hamret inn den ene scoringen etter den andre og avsluttet ettermiddagen som banens store spiller.

Det bidro til Vipers’ tredje tap i turneringen så langt. Det norske laget kjempet seg opp i føringen på tampen, men måtte gi tapt etter en sterk sluttspurt fra danskene.

Reistad ledet an i en god åpning fra hjemmelaget og satte tonen for resten av oppgjøret. Med tre scoringer bidro hun til at det sto 8-4 i favør danskene rett før halvspilt første omgang.

Det norske laget kjempet seg inn i oppgjøret, men greide ikke å ta føringen de første 30. Til pause viste resultattavla 15-13 i dansk favør.

Ledelsen holdt imidlertid ikke til seier. Carin Strömberg ble sendt av banen med en utvisning på tampen, og Esbjerg styrte inn til seier.

Marit Røsberg Jacobsen og Rikke Iversen var nærmest Reistad med fire mål hver for det danske laget. Jamina Roberts sto bak sju av Vipers-scoringene.

De to beste fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet, mens lag tre til seks på tabellen skal ut i omspill. Franske Brest leder med full pott etter fire runder spilt.

Lørdag kommer Budocnost på besøk til Kristiansand. Laget fra Montenegro er på sisteplassen i gruppen.

Elleve minutter etter hvilen var lagene à jour, men Esbjerg stakk fort ifra igjen med tre raske nettkjenninger. Vipers lot seg likevel ikke skremme, og med drøye ti minutter igjen var det kristiansandsklubben som ledet kampen.

Vipers sikret sin første seier i årets gruppespill da de slo Odense 26-24 i forrige runde. Kristiansand-laget sto før det i fare for å bli hektet av i kampen om avansement, men er i skrivende stund på 5.-plassen i gruppen.