Menu
Erna Solberg har ikke kontroll på lokalpartiet på Karmøy. Nå kan kommunen stå uten liste til lokalvalget etter en opprivende intern strid i partiet. Foto: Javad Parsa / NTB

Maktkamp og kaos fortsetter i Karmøy Høyre

Ekskludering, maktkamp, krangling og beskyldninger. Rogaland Høyre grep inn for å sikre at Høyre skulle kunne stille med liste til valget på Karmøy. Nå blir prosessen kalt for et maktovergrep.

Av Egil M Solberg | 13.03.2023 21:23:33

Maktkamp: Styret i Karmøy Høyre refser styret i Rogaland Høyre i brev som er sendt til ledelsen sentralt i Høyre, melder Haugesunds avis.

– «Rogaland Høyre har ved sin unyanserte, dramatiske og helt unødvendige handlemåte, skapt en umulig situasjon for Karmøy Høyre», heter det i et brev som styret i Karmøy Høyre sendte den 7. mars.

Brevet er adressert til Høyres sentrale ledelse, og er signert leder i Karmøy Høyre, Erling Damm skriver avisa.

I brevet refser styret ifølge avisa måten Rogaland Høyre har grepet inn på overfor lokallaget i Karmøy i forbindelse med nominasjonsprosessen, og bruker ord som maktarroganse og historisk maktovergrep om prosessen som har pågått i flere uker.

Fylkesleder i Rogaland Høyre, Ane Mari Braut Nese, avviser overfor avisa at fylkespartiet har drevet med maktovergrep i forbindelse med nominasjonsprosessen og kaller innblandingen for en nødvendig opprydding.

Flere nyheter: