Menu
SVs Audun Lysbakken stiller spørsmål ved om Høyre og Erna Solberg kunne levert oversikten over Sindre Finnes aksjehandler raskere enn de gjorde.Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lysbakken: – Minst ett ubesvart spørsmål i det Høyre har publisert

Audun Lysbakken (SV) stiller spørsmål ved om det ikke var mulig å levere oversikten over aksjehandelen til Sindre Finnes raskere.

Av NTB | 19.09.2023 21:22:54

Politikk: – Vi må være trygge på at valgets vinner delte informasjon som journalistene ba om så snart de fikk den. Om tidslinjen bekrefter dette, må vi nå bruke tid på å vurdere, sier Lysbakken i en uttalelse til NTB.

Den tidligere SV-lederen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Så vidt jeg kan se er det minst ett ubesvart spørsmål i det Høyre har publisert i dag: Var det ikke mulig å lage oversikten over aksjehandlene raskere, og hva gjorde Erna Solberg og Høyre for å få den levert så raskt som mulig?

Lysbakken sier at kontrollkomiteens oppgave nå blir å få kartlagt omfanget av inhabilitet i den perioden Erna Solberg var statsminister.

– Det er ingen tvil om at hun har det politiske ansvaret for slik inhabilitet, selv om hun skulle være uten personlig skyld, og vi alle har sympati med situasjonen hun står i, legger han til.

(©NTB)

Flere nyheter: