Menu
Nyhetsvarsel/Radio Haugaland

Lynet slo ned i fly – omdirigert til Oslo

Et fly på vei fra Stavanger lufthavn Sola til Rhodos måtte omdirigeres til Oslo etter at lynet slo ned under takeoff. - Det smalt godt, forteller en av passasjerene til Radio Haugaland.

Av tomas | 09.06.2024 09:23:20

Sola: Et charterfly på vei fra Stavanger lufthavn Sola til Rhodos ble truffet av et lynnedslag under takeoff. Flyet måtte lande i Oslo for teknisk inspeksjon.

– Det smalt godt da lynet slo ned. Vi fikk god informasjon av besetningen og kapteinen underveis, forteller en av passasjerene til Radio Haugaland søndag morgen.

Flyet er nå inspisert av teknikere i Oslo er klar for avgang til Rhodos om kort tid.

Tilsvar fra Ving:

– I dag har vi en forsinkelse på DK1040, SVG-RHO fordi flyet ble truffet av lynet. Flyet gikk ned i OSL hvor de gjorde kontroller og fikk ok til å fortsette reisen.

Dessverre måtte vi vente lenge før vi fikk fylt drivstoff på OSL, det tok lang tid før flyet ble tanket.

Når det vel var fylt drivstoff, hadde vi misset slot-tiden vår. Gjestene har vært om bord hele tiden, og har blitt tatt godt hånd om av besetningen. Det skriver Country Manager i Ving Norway, Marie-Anne Zachrisson i en e-post til Radio Haugaland.

Fakta:
Lynnedslag i fly skjer relativt ofte og anses som normalt. Moderne fly er utstyrt med statiske lynavledere og bygget for å tåle lynnedslag uten fare for passasjerer og mannskap. Flyets design og materialer sikrer at lynstrømmen fordeles trygt, slik at flyet forblir sikkert under tordenvær.

Ifølge Flyselskapet KLM viser tall fra International Air Transport Association (IATA), at alle kommersielle fly, det vil si mer enn 23.600 fly, blir truffet av lyn én eller to ganger i året.

Flere nyheter: