Menu
Sound of Freedom. Skjermdump fra presse traileren fra Angel Studio
Sound of Freedom. Skjermdump fra presse-traileren fra Angel Studio

Lokalt filmdistribusjonselskap lanserer kontroversiell film

Det er Manymore Films i Haugesund som skal distribuere den kontroversielle actionfilmen "Sound of Freedom" på kino i Norge. Actionfilmen er finansiert av konservative kristne og QAnon-tilhengere.

Av tomas | 23.09.2023 11:54:17

Haugesund/Film: Det er det Haugesundsbaserte filmdistribusjonsselskapet  Manymore Films som kommer til å distribuere den kontroversielle actionfilmen «Sound of Freedom» på kino i Norge.

I USA har den kristne actionfilmen allerede spilt inn litt over 183 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,9 milliardær norske kroner. Noe av pengene kommer fra kristne, organisasjoner og kirker som har kjøpt opp billetter til hele kinosaler.

Selve filmen er en såkalt Indiefilm og hadde et budsjett på kun 147 millioner norske kroner, melder nettstedet 730.

Handlingen i filmen er delvis basert på en sann historie om en FBI-agent som redder en gutt fra menneskehandel. Jim Caviezel, kjent fra blant annet filmen The Passion of the Christ, spiller hovedrollen.

Nettsiden 730 skriver blant annet:
«Actionfilmen med Jim Caviezel lanseres av kristne, konservative crowdfunding-drevne Angel Studios, og har fått offentlig støtte fra QAnon-konspirasjonsteoretikere. Den anklages også for spredning av misvisende informasjon».

Ifølge The Washington Post anklages filmen for å vri på sannheten for å appellere til konspirasjonsteoretikere.

The New York Times skriver blant annet: Eksperter på feilinformasjon uttrykte bekymringer om filmens budskap. Temaene har gitt gjenklang hos et bredt spekter av konservative, inkludert mainstream-republikanere som har fokusert tungt på utdanning og andre barnespørsmål, evangeliske som har reagert på filmens religiøse overtoner, og høyreekstreme QAnon-troende som i årevis har spredt alarmistisk frykt for barns fare

Den «kristne actionfilmen» får norsk kinopremiere fredag 27. oktober

Rettelse lørdag kveld:
Saken, som er hentet fra nettstedet 730, beskriver filmen som en konspirasjon-film. Vi har valg å endre beskrivelsen til kontroversiell, på bakgrunn av prosessen rundt filmen. Filmens tema er viktig, (barn som kidnappes for menneskehandel) Ved å kalle filmen konspiratorisk kan føre til at temaet ikke blir tatt seriøst. Vi oppfordrer dere til å se filmen, så kan dere konkludere selv.

Rettelsen ble gjort kl.22 lørdag kveld, 23.september.

Flere nyheter: