Canada vendte kampen mot Latvia og er klar for VM-finale. Foto: Pavel Golovkin / AP/ NTB

Latvia yppet seg lenge – Canada til VM-finale

Latvias ishockeyherrer tok ledelsen to ganger, men greide ikke stå imot det canadiske trykket. Canada vant 4-2 og er klar for VM-finale.

Av NTB | 27.05.2023 15:58:50

Sport: 18 år gamle Adam Fantilli ble matchvinner i kampen som lenge var svært jevn, men der Canada til slutt trakk det lengste strået. Fantilli er ansett som et stort talent og ventes å bli valgt tidlig i årets NHL-draft.

Latvia hadde aldri før spilt semifinale i ishockey-VM før kampen mot Canada lørdag. På veien dit sendte de Sverige ut av turneringen.

Dans Locmelis sendte Latvia i ledelsen i midten av 1. periode. Med fem minutter igjen av annen periode utlignet Samuel Blais, men like etterpå sendte tidligere Stavanger Oilers-spiller Rudolfs Balcers latvierne tilbake i føringen.

Canada trengte bare 45 sekunder på å utligne i starten av den tredje perioden da Jack Quinn var sist på pucken. Med elleve minutter igjen sørget Fantilli for at Canada hadde snudd kampen. På tampen satte Scott Laughton pucken i åpent mål.

Latvia er medvert i årets VM, men begge semifinalene og finalen spilles i Tampere i Finland. Det manglet likevel ikke på støtten det latviske laget fikk lørdag.

USA og Tyskland skal senere lørdag spille om den andre finaleplassen. Canada har 27 VM-titler og vant sin hittil siste i 2021.