Menu
Kjetil Rekdal skal forsøke å snu den vonde Aalesund-trenden. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kjetil Rekdal blir ny Aalesund-trener – kontrakt ut året

Kjetil Rekdal er tilbake i trenerjobb etter det korte oppholdet på Kypros. Han tar over etter Christian Johnsen i 1.-divisjonsklubben Aalesund.

Av NTB | 30.06.2024 18:53:11

Sport: AaFK bekrefter ansettelsen på sine nettsider. Han får med seg Geir Frigård som assistent med en avtale som gjelder ut sesongen.

Rekdal er dermed tilbake i klubben han trente mellom 2008 og 2012. Han ledet laget til cupgull både i 2009 og 2011, og til europacupspill tre år på rad.

Sunnmørsposten hevdet søndag å sitte på opplysninger om Rekdals comeback i klubben. Noen timer senere ble ansettelsen bekreftet.

Johnsen forlot AaFK etter klubbens svake sesongstart. Tangotrøyene ligger på nedrykksplass etter 14 kamper og har fire poeng opp til Åsane på trygg grunn.

– Kjetil og Geir har den energien og sulten vi ønsket, kombinert med solid erfaring fra fotballen og fra lignende situasjoner som den klubben vår nå står i, sier konstituert daglig leder Tarjei G. Omenås.

Rekdal har stått uten trenerjobb siden han tidligere i år fikk 42 dager i Omonia på Kypros. Før det ledet han Rosenborg fra 2023-sesongen og fram til i fjor sommer.

Hans første kamp som AaFK-trener blir mot Egersund 27. juli. Egersund har imponert i årets sesong og er nummer to bak Vålerenga.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det blir spesielt å komme tilbake, og jeg håper hele Ålesund og Sunnmøre kjenner sin besøkelsestid på stadion de kommende månedene, da vi sammen skal snu denne situasjonen, sier Rekdal.

– Som klubb er vi veldig fornøyd med å ha fått denne duoen på plass, og vi håper supporterne vil stille seg bak og heie laget fram når vi nå går inn i en veldig viktig periode.

(©NTB)