Menu
Ketil Solvik-Olsen tar en pause fra politiske verv og tar ikke gjenvalg som første nestleder i Frp. Foto: Javad Parsa / NTB

Ketil Solvik-Olsen gir seg som nestleder i Frp

Ketil Solvik-Olsen vil ha en pause fra politiske verv og stiller ikke til gjenvalg som første nestleder i Fremskrittspartiet.

Av NTB | 01.03.2023 16:55:29

Politikk: Solvik-Olsen har informert valgkomiteen om at han takker nei til en ny periode. Frp må dermed velge ny nestleder på landsmøtet i slutten av april.

– Etter mange runder som nestleder i Fremskrittspartiet takker jeg nei til gjenvalg. Jeg er på et sted i livet hvor jeg trenger å ta en liten pause fra krevende politiske verv slik at jeg bedre kan følge opp nære personer som trenger en hjelpende hånd, skriver han i en pressemelding.

– Jeg har allerede dårlig samvittighet for at jeg ofte må takke nei til invitasjoner fra mange Frp-lag, og det vil tilta etter hvert som vi går inn i et viktig lokalvalg. Jeg vet samtidig at jeg vil få enda dårligere samvittighet dersom jeg ikke er der for mine nærmeste, skriver Solvik-Olsen.

– Samtidig vet jeg at ingen er uunnværlig, og det er mange dyktige menn og kvinner i partiet som kan fylle rollen som nestleder. Da er det bedre at vervet overlates til en som kan løse oppgavene bedre enn jeg kan akkurat nå, sier han.

Landsmøtet holdes 28.–30. april, og valgkomiteen legger fram sin innstilling i forkant. Sylvi Listhaug står ikke på valg og vil dermed fortsette som partileder. Andre nestleder Terje Søviknes har sagt at han ønsker gjenvalg.

Landsmøtet må også finne to nye varamedlemmer til sentralstyret. Lone Kjølsrud og Morten Stordalen har begge takket nei til å stille til valg.

Han skriver videre at familien og nære venner betyr mye for ham, og at han vil prioritere dem som står ham nærmest i tiden som kommer. Han har også jobb i det private næringslivet, og summen av det hele gjør det at det blir vanskelig å kombinere med tillitsverv som krever at han stiller opp på små og store arrangementer over hele landet, skriver han.

Solvik-Olsen sier det ikke har vært en enkel beslutning å sette politikken på pause fordi han fortsatt har et sterkt samfunnsengasjement.

Fylkeslagene i partiet kan nå spille inn forslag til kandidater som kan gå inn i partiledelsen.

Flere nyheter: