Menu
Italias landbruksminister vil ha forbud mot hamburgere som kommer fra laboratorier og ikke fra dyr. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Italia vil bli første land i verden som forbyr syntetisk mat

En hamburger som kommer fra et laboratorium i stedet for et dyr, kan blir forbudt i Italia, dersom landets landbruksminister får det som han vil.

Av NTB | 06.11.2023 11:42:56

Kuriosa og kjendiser: Italia vil legge ned forbud mot syntetisk mat, kunngjorde landbruksminister Francesco Lollobrigada på et arrangement for europeiske konservative i helgen.

– Italia vil bli verdens første land uten syntetisk mat. Vi vil gå foran som et eksempel på hvordan man kan regulere dette, sa Lollobrigada, som tilhører partiet Italias brødre, ifølge nettavisa Euractiv.

Mandag skal et lovforslag om å forby produksjon, import og markedsføring av syntetisk mat, det vil si mat som er produsert i laboratorier, opp til debatt i Italias nasjonalforsamling.

Lovforslaget er allerede vedtatt i senatet. 19. juli i år vendte 93 av 154 senatorer tommel opp for å legge ned forbud mot syntetisk mat.

Men Italia går motstrøms. I fjor kunngjorde EU og flere av medlemslandene at de ville støtte utviklingen av syntetisk mat med nærmere 500 millioner euro, eller nesten 6 milliarder kroner. Og i andre deler av verden, som i USA, Singapore og Israel, er det allerede fart i syntetisk matmarkedet, skriver Forbes.

(©NTB)

Flere nyheter: