Menu
Utenriksminister Antonio Tajani fra Italia sier at landet gjenopptar støtten til palestinere gjennom UNRWA. Foto: Lise Åserud / NTB

Italia gjenopptar støtten til FN-organisasjon for palestinske flyktninger

Italia gjenopptar utbetalingene til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), opplyser utenriksministeren.

Av NTB | 25.05.2024 09:43:12

Ulykker og naturkatastrofer: Etter at Israel i mars kom med anklager om at noen av UNRWAs 13.000 medarbeidere på Gazastripen var med i Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober, besluttet en rekke land å fryse støtten.

Etter at Italias utenriksminister Antonio Tajani møtte den palestinske utenriksministeren Mohammed Mustafa denne uken, besluttet landet å gjenoppta UNRWA-støtten.

– Jeg informerte Mustafa om at regjeringen har satt av nye bistandspenger til den palestinske befolkningen på totalt 35 millioner euro, hvorav 5 millioner tildeles UNRWA, heter det i en uttalelse fra Tajani.

Slik kursen er i dag tilsvarer 35 millioner euro litt over 400 millioner kroner.

De fleste landene som frøs støtten til FN-organisasjonen etter Israels anklager, gjenopprettet støtten i mars og april.

UNRWA er den viktigste hjelpeorganisasjonen for millioner av palestinere i de palestinske områdene, Libanon, Jordan og Syria. Den har rundt 30.000 ansatte, de fleste palestinere.

(©NTB)

Flere nyheter: