Menu
Brannbil 2024. Foto; Daniel DeNiazi
Brannbil 2024. Foto; Daniel DeNiazi

Hvordan oppdage falske tjenestepersoner fra det lokal brannvesenet

Det ble i går kjent at svindlere oppsøker privatpersoner og hevder de er fra det lokale brannvesenet. Audun Matre i Haugaland brann og redning kommer med tips om hvordan man kan oppdager svindelforsøk

Av tomas | 09.07.2024 10:14:39

Svindel: Det ble i går kjent at svindlere oppsøker privatpersoner og hevder de kommer fra det lokale brannvesenet. Vakthavende brannsjef i Haugaland brann og redning, Audun Matre, kommer med tips om hvordan man skal oppdage svindelforsøk:

Husk: – Ansatte fra brannvesenet kommer aldri uanmeldt på hjemmebesøk utenfor nødssituasjoner. De er alltid uniformert og har ID-kort. Vi kommer vanligvis ikke på kveldstid, forteller Matre, til radio Haugaland.

Han forteller også at ved hjemmebesøk blir folk varslet god tid i forveien, enten via SMS eller per brev, enten digitalt eller ved vanlig postgang. I tillegg understreker Matre at brannvesenet aldri selger tjenester eller produkter.

Hva du skal gjøre:
Får du uanmeldt besøk av noen som sier de er fra brannvesenet, men mangler uniform og ID-kort, slipp dem ikke inn. Matre oppfordrer folk til å kontakte politiet på tlf. 02800 eller det lokale brannvesenet for å melde fra slike hendelser.

Falske tjenestepersoner som hevder de er fra Brannvesenet prøver gjerne å sjekke om det er store verdier i boligen. De kan også sjekke om folk er dratt på ferie.

Matre forteller at Brannvesenet har stor tillit i samfunnet og syntes det er synd at enkelte kriminelle utnytter denne tilliten.

Flere nyheter: