Menu
Autostores ferske konsernsjef Mats Vikse. FOTO: PDG d'AutoStore

Hva skjer med Autostore-aksjen?

Robotselskapet Autostore fikk seg en nesestyver på børsen etter tallslipp. Ordreinntaket var ifølge Dagens Næringsliv lavere enn forventet.

Av Egil M Solberg | 01.04.2023 09:13:54

Næringsliv: Autostores ferske konsernsjef Mats Vikse legger frem kvartalstall for første gang. selskapet falt kraftig på Oslo børs etter tallslippet denne uken.

Tallene viser en omsetning på 148 millioner dollar, og et resultat før skatt på 33,6 millioner dollar.

På forhånd var det ventet en noe høyere omsetning, på 148,9 millioner dollar. Resultatet før skatt overrasket imidlertid på oppsiden, mot ventede 28,5 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

– At veksten i fjerde kvartal økte med 58 prosent på årsbasis er bevis på at Autostore kan stå imot et utfordrende makroøkonomisk bilde, sier konsernsjef Mats Vikse i en melding.

Da Oslo Børs åpnet torsdag morgen falt Autostore-aksjen umiddelbart ti prosent, men hentet seg inn mot minus syv prosent etter en times handel, melder Dagens Næringsliv.

Amazon-rykter

I desember skjøt Autostore-aksjen opp mange titalls prosent. Bakteppet var rykter om at den amerikanske netthandelgiganten Amazon skulle teste ut Autostore på et av sine amerikanske lagre.

Siden da har kursen falt noe tilbake, men aksjen omsettes fortsatt betydelige høyere nå.

Syrlig kommentar på Twitter

Thor Chr. Jensen er børskommentator i Dagens Næringsliv og kommer med et par syrlig kommentar om Auto-store aksjen.

– Problemet er at ordreinntaket er lavt. Autostore har tatt ned topplinjeforventningene for 2023. Det er ikke så dramatisk, men det sender et visst signal. For aksjens del ligger usikkerhetsmomentet i at ordreinntaktet må opp for å få vekst i 2024, sier analytiker Olav Rødevand til DN.

Flere nyheter: