Menu
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) tar grep for å løse problemene rundt innføringen av Helseplattformen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Helseministeren tar grep rundt Helseplattformen

Problemer rundt innføringen av Helseplattformen i Midt-Norge har skapt uro blant leger. Nå tar helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) grep for å bedre situasjonen.

Av NTB | 27.10.2023 13:52:21

Medisin og helse: Nesten ni av ti leger ved St. Olavs hospital i Trondheim mener pasientsikkerheten er truet på grunn av problemene med journalsystemet, skriver NRK.

Kjerkol varslet forrige uke at hun kom til å møte ledelsen for å finne en løsning. Hun er langt fra fornøyd med innføringen av Helseplattformen.

– Jeg er bekymret for situasjonen knyttet til innføringen av Helseplattformen, særlig ved St. Olavs hospital. Slik situasjonen er nå, brukes ikke de samlede ressursene i regionen godt nok i arbeidet med Helseplattformen. Det er uheldig og har uønskede konsekvenser for helseforetak og kommuner i Midt-Norge, sier hun til rikskringkasteren.

Nå er det bestemt at Helse Midt-Norge skal utrede og vurdere en samling av ressursene i Helseplattformen AS og Helse Midt-Norges heleide IKT-tjenesteleverandør, Hemit HF, for å styrke kapasitet og kompetanse.

Journalsystemet har ennå ikke blitt innført i andre sykehus i regionen på grunn av de store problemene ved St. Olav.

Det blir imidlertid ikke aktuelt å skrote Helseplattformen.

– Det å få på plass et alternativt system vil ta mange år og koste milliarder av kroner. Det er milliarder av kroner som jeg ikke har tilgjengelig, og ikke er villig til å ta fra pasientene. Risiko knyttet til pasientsikkerhet ville også vært høy dersom det ble satt i gang nye anskaffelsesprosesser nå.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

(©NTB)

Flere nyheter: