Menu
Det var søndag kveld at en mann ble skutt og drept av politiet utenfor Eiganestunnelen i Stavanger etter at han tok en bilfører som gissel. Foto: Heiko Junge / NTB

Skytehendelsen i Stavanger: Avdøde har status som siktet

En mann i 40-årene ble skutt og drept av politiet etter at han tok en bilfører som gissel i Stavanger søndag kveld. Avdøde har nå status som siktet i saken.

Av NTB | 27.10.2023 13:42:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Endring i status henger sammen med at det er besluttet beslag av hans telefon. Kripos og Spesialenheten har tatt beslag av avdødes telefon i saken de etterforsker. Vi har vurdert at innholdet på den mobile enheten også kan ha betydning som bevis i våre saker, sier politiadvokat Emilie Netteland i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Avdødes status i de andre sakene som etterforskes, er uendret.

Det var søndag kveld at en mann ble skutt og drept av politiet utenfor Eiganestunnelen etter at han tok en bilfører som gissel. Gisselsituasjonen fant sted etter en trafikkulykke i Randaberg kort tid tidligere.

Ettersom politiet avfyrte skudd og en mann ble drept, er det Spesialenheten for politisaker som etterforsker skuddvekslingen. Sørvest politidistrikt har ansvaret for å etterforske resten av hendelsesforløpet.

Politiet skriver i pressemeldingen at de har gjennomført en omfattende etterforskning de siste dagene, med flere undersøkelser ved ulykkesstedet, samt avhør av flere vitner.

De fornærmede i saken, to menn i 20- og 40-årene, har bedt om bistandsadvokat, opplyser politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: