Ada Hegerberg fikk sin sesongdebut for Lyon med et kort innhopp da Galatasaray ble slått 3-0 i mesterligaen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hegerberg sesongdebuterte med innhopp da Lyon innledet mesterligaen med seier

Ada Hegerberg spilte de siste ti minuttene pluss tilleggstid da Lyon slo tyrkiske Galatasaray 3-0 i første gruppekamp i mesterligaen.

Av NTB | 08.10.2024 20:41:49

Sport: Det var første gang Hegerberg var i Lyons kamptropp denne sesongen. Det har ikke vært kommunisert hva som har holdt henne utenfor de tre første seriekampene.

Kadidiatou Diani (2) og midtstopper Vanessa Gilles scoret målene i klubbens storstue i Décines. Alle tre mål ble scoret med hodet.

Tross voldsomt Lyon-press sto Galatasaray mot i en drøy halvtime i sin aller første gruppekamp i mesterligaen. I det 34. minutt scoret Diani sitt første mål.

Etter noen store Lyon-sjanser klarerte gjestene, men Tabitha Chawinga løp opp ballen og la inn fra venstre. Diani nikket innlegget i hjørnet.

Rett før pause doblet Gilles ledelsen etter hjørnespark. Dzsenifer Marozsans serve gikk gjennom feltet, men Chawinga løp igjen opp ballen og la inn fra motsatt side. Gilles beveget seg inn og stanget ballen i mål fra kloss hold.

I det 77. minutt sto Amel Majri for innlegget da Diani la på til 3-0. Tre minutter senere ble tomålsscoreren erstattet av Hegerberg, som er mesterligaens toppscorer gjennom alle tider med 64 mål. Hun kom ikke nærmere å pynte på det tallet enn en volley høyt over og en nikk rett utenfor.