Menu
Pris til Haugesund folkebibliotek .Foto: Haugesund folkebibliotek
Under prisutdelingen i Bergen torsdag 14.september. Foto: Haugesund folkebibliotek

Haugesund folkebibliotek tildelt prestisjetung pris

Haugesund folkebibliotek er tildelt prisen som "Årets UTVIDER" av Norsk publikumsutvikling (NPU). Dette er første gang i historien at et bibliotek har vunnet denne utmerkelsen. 

Av tomas | 15.09.2023 12:20:09

Haugesund: I en banebrytende seier har Haugesund folkebibliotek blitt tildelt prisen som «Årets UTVIDER»; av Norsk publikumsutvikling (NPU). Dette er første gang i historien at et bibliotek har vunnet denne prestisjetunge utmerkelsen.

– Haugesund kommune er stolt over denne anerkjennelsen av vårt folkebibliotek og ønsker å takke de ansatte, våre partnere, og innbyggerne i Haugesund og regionen for deres dedikerte innsats og støtte, skriver Simon Næsse, direktør for kultur, idrett og frivillighet i en pressemelding

Prisen ble utdelt i Bergen torsdag kveld

Juryen uttrykte sin beundring for Haugesund folkebiblioteks innsats i å mer enn doble antall besøkende siden før pandemien. Under utdelingen i Bergen sa juryen:

«Haugesund folkebibliotek har mesterlig lykkes med å samle et stort felles «vi»; under ett og samme tak. Dette er takket være en bemerkelsesverdig, publikumsrettet innsats, hvor de ansatte aktivt har invitert lokalsamfunnet til å delta og fylle rommet med innhold. Den imponerende oppslutningen er ikke et resultat av nye ressurser, men en målrettet innsats for å bryte ned barrierer mellom grupper som ofte lever isolert fra hverandre. Å få 200.000 besøk i en by med 37.000 innbyggere er mildt sagt imponerende.»

NPU prisen er en årlig utmerkelse som anerkjenner bemerkelsesverdig innsats innenfor fire kategorier: ØKER, FORSTERKER, UTVIDER og FORNYER.

Om Norsk publikumsutvikling
Norsk publikumsutvikling er en sektorovergripende organisasjon dedikert til å styrke kunstens og kulturens posisjon i samfunnet gjennom økt publikumskompetanse. NPUs kjernevirksomhet, NPU Monitor, er et nasjonalt analyseverktøy designet for å fremme kunnskapsproduksjon og kompetanseutvikling i kunst- og kultursektoren i Norge.

Flere nyheter: