Menu
Dennis Hauger skal kjøre på Imola. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger etter VM-avlysning på Imola: – Hjelp til lokalbefolkningen må prioriteres

Helgens VM-runder i Formel 1 og Formel 2 er avlyst på grunn av masseødeleggelser etter storflom i Italia. Dennis Hauger har full forståelse for avgjørelsen.

Av NTB | 17.05.2023 14:44:12

Sport: Formel 1-arrangøren bekreftet beslutningen om avlysning i sine kanaler onsdag ettermiddag.

– Hjelp til lokalbefolkningen må prioriteres. Ifølge teamet er årsaken til kanselleringen at alle politistyrker, brannmenn og det italienske heimevernet mobilisert til Formel 1-løpet i helgen kan frigjøres til å hjelpe befolkningen. En prioritering som hele miljøet selvfølgelig støtter fullt ut, sier Dennis Hauger i en uttalelse.

Han skulle kjørt Formel 2 på Imola i helgen.

«Formel 1-familien ønsker å sende våre tanker til menneskene og samfunnene som er berørt av hendelsene i Emilia-Romagna-regionen. Vi ønsker også å vise vår støtte til hjelpeetatene som gjør alt de kan for å nå dem som trenger hjelp», heter det i en uttalelse fra løpsledelsen.

Videre opplyses det at samtaler mellom alle involverte endte med at man valgte å avlyse løpene.

«Avgjørelsen ble tatt fordi det ikke er mulig gjennomføre arrangementet på en trygg måte for våre fans, team og personellet. Og det er det eneste ansvarlige å gjøre gitt situasjonen byene og områdene står overfor», skriver Formel 1.

Voldsomme nedbørsmengder førte til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen ble oversvømmet og evakuert. Andre steder er situasjonen langt mer alvorlig og dramatisk.

Storflommen har rammet store deler av Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia. Ødeleggelsene er enorme, og det jobbes på spreng fra både statlige og lokale myndigheter med å hjelpe de berørte.

Visestatsminister Matteo Salvini ba onsdag formiddag om at helgens bilsportarrangement måtte utsettes. Han pekte blant annet på at alle tilgjengelige ressurser nå må benyttes til nødhjelpsarbeidet som pågår. I tillegg er det ikke ønskelig å belaste veinettet i området mer enn høyst nødvendig.

Der het det blant annet arrangørene inntil videre ikke hadde gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kunne få for kjøringen på Imola.

Samtidig fremgikk det at MP-teamet hadde måttet utsette å rigge opp paddocken sin. Et bilde NTB fikk se viste at området der den skulle vært etablert sto under betydelige mengder med vann.

Nyhetsbyrået AP skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i Imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. Det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av.

Værmeldingene for de kommende dagene er ikke kritisk dårlige, men det er meldt mer regn.

Santerno-elven renner rett ved siden av Imola-banen.

Flere elver i Italia har blitt flomstore etter dager med regnskyll. Flere byer i Nord-Italia ble tirsdag oversvømmet, hvilket tvang enkelte innbyggere til å komme seg opp på hustakene sine.

Storflom og en elv som har gått over sine bredder tett ved Imola-banen har de siste dagene skapt usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens løp. Alt av personell fikk beskjed om på holde seg borte fra banen onsdag.

NTB var torsdag morgen i kontakt med Hauger-manager Harald Huysmann og fikk tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i MP Motorsport.

Byen Cesena, som ligger 60 kilometer fra Imola, er blant dem som er hardest påvirket av flomsituasjonen.

(©NTB)