Sophie Román Haug skaffet straffesparket som ga Liverpool en viktig borteseier mot Tottenham. Foto: Carina Johansen / NTB

Haug skaffet straffe på overtid da Liverpool tok viktig seier

Sophie Román Haug skaffet straffesparket som ga Liverpool-kvinnene 3-2-seier over Tottenham på overtid i engelsk superliga søndag.

Av NTB | 06.10.2024 18:41:23

Sport: Motgangen fortsatte derimot for Frida Maanum og hennes lagvenninner i Arsenal, som greide bare 0-0 hjemme mot Everton. Arsenal, som er i Vålerengas mesterligagruppe, har avgitt poeng i to av tre seriekamper, nå mot tabelljumboen.

– Vi er inne i en utfordrende periode, men vi må bare se framover, sa Arsenal-manager Jonas Eidevall etter at et Everton-lag med Elise Stenevik på banen i første omgang holdt nullen foran 25.480 tilskuere i Arsenals storstue.

Liverpool har like mange poeng som Arsenal og er mye mer fornøyd med det.

Liverpool-spillere var sist på ballen ved alle de fem scoringene i kampen. Cornelia Kapocs (10. minutt) og Höbinger (75.) ga gjestene ledelsen to ganger, men selvmål av Taylor Hinds og Gemma Bonner utlignet for Tottenham.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre på tampen, men det vippet Liverpools vei. Haug spilte hele kampen i Liverpool-angrepet.

– Det er tre veldig viktige poeng for oss. Spillerne viste fremragende karakterstyrke mot et godt lag, sa Liverpool-manager Matt Beard til BBC.

Manchester City slo West Ham 2-0 og topper tabellen med sju poeng, men Chelsea og Manchester United er eneste lag uten poengtap. De skulle ha møttes i helgen, men den kampen er utsatt. Grunnen er at Chelsea allerede tirsdag møter Real Madrid i mesterligaen.

Fem minutter på overtid kunne Marie Höbinger skyte inn vinnermålet på straffespark etter at Haug ble dyttet overende da hun hoppet for å nå et innlegg.

Det var ikke bare glede, for danske Sofie Lundgaard pådro seg det som trolig er en korsbåndskade.