Menu
Viktor Hovland har fått en god start på Tournament of Champions, som er årets første PGA-turnering i golf. Der møter han bare andre turneringsvinnere fra fjoråret. Foto: Matt York / AP / NTB

God start for Hovland på Hawaii

Viktor Hovland fikk en flott start på årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii, men falt noe på resultatlisten etter ujevnt spill.

Av NTB | 07.01.2022 02:23:41

Bare spillere med turneringsseier på PGA-touren i fjor får være med i turneringen med total premiesum på 8,2 millioner dollar. Den avvikles i Kapalua på Maui.

Hovland lå fem slag under par etter 11 hull og ledet turneringen litt over halvveis på den første runden. Han greide birdie på 2., 3., 5., 6. og 10. hull.

Deretter ble en noe ujevn avslutning på runden. På hull 11, 12 og 13 ble det par. På det 14. hullet havnet han i roughen etter et svakt utslag og måtte droppe ballen. Det endte med en dobbeltbogey for nordmannen.

På det siste hullene ble det par, bogey og par, noe som gir ham en delt 13.-plass med 69 slag, fire under par. Det er fire slag opp til australieren Cameron Smith som leder turneringen.

Det skal spilles tre nye runder på Hawaii, før årets første PGA-turneringsvinner kåres søndag.

– Det har vært frustrerende, for planen var å komme hit litt tidligere å få litt trening. Jeg har egentlig ikke trent på fire uker og blir veldig rusten fort, sa Hovland etter runden ifølge Discovery.

– Jeg tar den runden i dag, jeg synes det er positivt. Men litt frustrerende også når det kunne vært så mye bedre.

Etter å ha brukt to slag over par på hull 14, slo Hovland tilbake med en eagle på hull 15, og viste at han hører hjemme i verdenstoppen.

Hovland hadde en trøblete oppladning til turneringen. Golfbagen dukket nemlig ikke opp før onsdag. Dermed fikk han minimalt med trening foran torsdagens åpningsrunde.

(©NTB)

Flere nyheter: