Albert Grønbæk satte inn Bodø/Glimts utligning mot Sandefjord fra straffemerket like før pause. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt snublet igjen: – Store kladder under skiene

Bodø/Glimts suverene seriestart er i ferd med å blekne. Onsdag ble det bare 1-1 hjemme mot sisteplasserte Sandefjord.

Av NTB | 29.05.2024 21:33:00

Sport: Fjorårets mesterlag har dermed spilt tre oppgjør på rad uten seier i Eliteserien. De to foregående ga 0-1-tap for HamKam (b) og 2-2 mot KFUM Oslo (h).

Etter elleve kamper har Glimt 24 poeng og holder Brann bak seg på bedre målforskjell. Riktignok har de gulkledde én kamp mindre spilt.

– For meg er det et ganske riktig resultat. Dette er et Glimt-lag som nå er i motbakke. Skal vi bruke skispråket, er det ganske store kladder under skiene. Alle ser de tekniske feilene, men den største utfordringen ligger nå mentalt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2 etter nok en nedtur.

Vertene hadde i forkant satt inn en blokkering, men andreballen endte opp hos Filip Ottosson i returrommet. Han fant så Markovic.

Glimt så ut til å ligge under til pause, men seks minutter på overtid av omgangen utlignet Albert Grønbæk fra straffemerket. Den muligheten kom etter en VAR-sjekk.

Kamplederen hadde egentlig vinket spillet videre, men slo til slutt ned på Christopher Chengs felling av Kasper Høgh.

– Jeg har krampe i både hamstringen og leggen, så dette tok på. Vi spilte en bra kamp, og jeg synes det var jevnt, sa Sandefjord-stopper Stian Kristiansen til TV 2.

Han ble i fjor hentet til Bodø/Glimt fra Junkeren, men i år gikk ferden sørover.

– Det er bare kompiser jeg har på Glimt-laget. Sånn sett er det kjipt å ta fra dem poeng, men jeg må tenke på meg selv, sa Kristiansen.

Onsdagens oppgjør var framskutt fordi Glimt i sommer skal spille europacupkvalifisering.

Sandefjord ligger sist med åtte poeng fra ti kamper.

Sandefjord tok ledelsen på Aspmyra ved Eman Markovic. Etter 35 minutter dunket han ballen i korthjørnet. Glimts keeper Nikita Haikin gamblet på at skuddet skulle gå motsatt vei.

Håkon Evjen kom til et par store Glimt-sjanser i sluttfasen, men hjemmelagets desperasjon etter seier kom for sent.