Menu
Italias statsminister Giorgia Meloni er denne uken vertskap for toppmøtet mellom G7-landene. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

G7-landene enige om å gi Ukraina gigantlån via fryste russiske midler, ifølge DPA

G7-landene er enige om å gi Ukraina et lån på 50 milliarder dollar med fryste russiske midler som sikkerhet. Toppmøtet mellom landene startet torsdag,

Av NTB | 13.06.2024 11:33:13

Krig og konflikter: Det opplyser kilder til nyhetsbyrået DPA. Onsdag opplyste en ikke-navngitt fransk kilde det samme. Kilden sa likevel at tekniske detaljer gjensto, detaljer det nå ser ut til at lederne er blitt enige om.

Lederne hadde som mål å komme fram til en avtale om å bruke avkastningen på 300 millioner euro i fryste midler fra den russiske sentralbanken til å hjelpe Ukraina i kampen mot invasjonen. Disse midlene skal brukes som sikkerhet for lånet til Ukraina.

Toppmøtet mellom lederne i Italia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Japan, Canada og USA starter torsdag på luksushotellet Borgo Egnazia i Italia. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er også til stede som gjest. Det samme er EU-toppene Ursula von der Leyen og Charles Michel.

– En stor del av møtet vil bli viet til Ukraina, vårt forsvar og vår økonomiske motstandskraft. Vi forventer viktige beslutninger i dag, skrev Zelenskyj på Telegram før møtet.

Zelenskyj sier også at han skal signere sikkerhetsavtaler med USA og Japan på toppmøtet.

(©NTB)