Menu
Høyre-leder Erna Solberg har tillit fra sine fylkesledere - med noen forbehold. Foto: Heiko Junge / NTB

Fylkesledere uttrykker støtte til Solberg – noen med forbehold

Ingen fylkesledere i Høyre har mistet tilliten til partileder Erna Solberg. Noen tar imidlertid forbehold om nye opplysninger i aksjesaken til ektemannen.

Av NTB | 18.09.2023 16:22:52

Politikk: – Jeg har fortsatt full tillit til Erna Solberg, men tilliten til Sindre Finnes er jo ikke der. Det må de finne ut av seg imellom, så må partiet ta det videre derifra, sier fylkesleder Harald Furre i Agder til Aftenposten.

Overfor VG legger han til at det er forbehold om det skulle komme nye opplysninger.

Fylkesleder Magne Sørby i Innlandet Høyre sier mye av det samme til Aftenposten: Tilliten er til Solberg, men Sindre Finnes er et problem for ham.

– Så lenge saken ser ut som den gjør nå, har jeg tillit til Erna, sier han til VG.

René Rafshol i Østfold Høyre sier det samme, men noe mindre direkte. Han uttrykker tillit til partilederen basert på informasjonen han fikk fredag.

– Så er det jo informasjonen man får, som bestemmer om man har tillit til henne eller ikke, sier han.

– Saken vokser og blir stadig vekk belyst fra pressen med nye vinklinger. Så vi får se. Hvem som er vår statsministerkandidat, avgjøres på landsmøtet, sier Nordland Høyres leder Eivind Holst.

Andre fylkesledere sier til avisene at de stiller seg bak sentralstyrets enstemmige tillit til Solberg fredag, mens tre ikke har svart på Aftenpostens henvendelse foreløpig.

(©NTB)

Flere nyheter: