Menu
Omar Elabdellaoui skal møte Galatasaray i Idrettens voldgiftsrett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Elabdellaoui skal møte gamleklubben i voldgiftsretten

Fotballprofilen Omar Eladellaoui møter sin tidligere arbeidsgiver Galatasaray i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i desember.

Av NTB | 18.09.2023 16:22:29

Sport: Berammingen av saken i Sveits framkommer av en oversikt på voldgiftsrettens nettsider. VG omtalte saken først.

I sommer ble det kjent at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) hadde besluttet at Galatasaray måtte betale Eladellaoui 33 millioner kroner som følge av at klubben terminerte kontrakten hans. Avgjørelsen framkom av et Fifa-dokument.

Det internasjonale forbundet besluttet Galatasaray måtte betale rundt 2,8 millioner euro i kompensasjon til den tidligere norske landslagskapteinen.

Den tyrkiske storklubben ble videre truet med ikke å få signere nye spillere dersom ikke summen ble utbetalt innen 45 dager etter Galatasaray var underrettet om avgjørelsen.

Elabdellaoui spilte for Galatasaray mellom august 2020 og september 2022. Backens kontrakt ble imidlertid terminert i fjor høst etter en vanskelig periode med en fyrverkeriulykke, operasjoner og langvarig opptrening.

Nyttårsaften for to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet. 14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray.

Etter fem måneder uten klubb signerte til slutt Elabdellaoui en toårskontrakt med Bodø/Glimt.

(©NTB)