Menu

Frp-listetopp beklager etter nachspielet på landsmøtet: – Jeg har dummet meg ut

– Jeg beklager på det sterkeste til de berørte journalistene, skriver Frps listetopp i Oslo, Lars Petter Solås, på Facebook etter nachspielet på Frp-landsmøtet.

Av NTB | 08.05.2023 16:44:14

– Kjære familie, venner og bekjente. Jeg har dummet meg ut. Under landsmøtet lørdag 29. april drakk jeg altfor mye og mistet kontroll over meg selv. På et nachspiel oppførte jeg meg hensynsløst mot flere journalister. Flere aviser har omtalt hendelsene, skriver han.

Fremskrittspartiet har startet arbeidet med å finne ut hva som skjedde på nachspielet.

– Vi gjennomfører samtaler med aktuelle personer for å belyse saken, skriver assisterende generalsekretær Helge Fossum i en tekstmelding til NTB.

– Oppførselen som har blitt beskrevet, er åpenbart fullstendig uakseptabel. Det er selvsagt ingen unnskyldning at alkoholen påvirker min dømmekraft her, og jeg vil ta ansvar for min oppførsel, skriver han.

Flere medier har skrevet at Solås under et nachspiel på landsmøtehotellet tok en journalist i skrittet, og at han truet og tok kvelertak på andre.

De involverte journalistene jobber i Dagbladet og Nettavisen. Dagbladet har besluttet å ikke anmelde saken, mens Nettavisen avventer Frps behandling av saken.

Solås skriver at han er skuffet over seg selv, og at han er fast bestemt på å rette opp sine feil.

– Unnskyld til alle som har gitt meg tillit som førstekandidat, både velgere og partivenner. Jeg har sviktet dere, og vil jobbe for å bygge opp tilliten igjen.

Solås skriver at episodene på landsmøtet er et stort, sort hull for ham.

Det er nå startet en prosess i Fremskrittspartiet som potensielt kan ende med at Solås fratas medlemskapet i partiet. Han vil uansett beholde førsteplassen på listen til kommunevalget fordi fristen for å gjøre endringer er gått ut.

Flere nyheter: