Menu
Chris Froome blir ikke å se på startstreken i årets Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB

Froome vraket fra Tour de France

Sykkelveteranen Chris Froome (38), som har vunnet Tour de France fire ganger, får ikke sykle årets ritt for Israel-Premier Tech.

Av NTB | 23.06.2023 11:18:56

Sport: Dermed får ikke briten oppfylt det han tidligere i måneden beskrev som «sitt ultimate mål», å sykle Touren.

Israel-Premier Tech kunngjorde fredag sitt Tour de France-lag på åtte ryttere. Laget opplyser at Michael Woods og Dylan Teuns vil være deres prioriterte klatrere.

Foruten den nevnte duoen, stiller laget med Simon Clarke, Hugo Houle, Nick Schultz, Krists Neilands, Corbin Strong og Guillaume Boivin. Strong sykler Tour de France for første gang.

– Det var tøft å velge ut Tour de France-laget vårt i år, men vi føler at vi har plukket ut de åtte rytterne som er best skikket til å oppnå våre prestasjonsmål, sier lagsjef Kjell Carlström.

Froome har vært skadeplaget de siste årene, og han har ikke klart å finne tilbake til storformen fra suksessårene 2012 til 2018. Da vant han Touren fire ganger, og han ble også nummer to og tre i storrittet.

I starten av årets sesong slet han med en liten skade, men han uttalte nylig til det franske sykkelmagasinet Direct Velo at han hadde som mål å sykle Tour de France.

– Det er rittet der jeg har opplevd mine beste følelser, rittet der alle de beste rytterne i verden konkurrerer i sin beste form. Jeg skal åpenbart ikke til Touren for å kjempe om sammenlagtseieren, men det hadde vært fantastisk å kunne vinne en etappe, sa den tidligere Sky/Ineos-rytteren.

I fjor måtte Froome bryte Tour de France med koronasmitte. Han ble nummer 133 sammenlagt i 2021.

(©NTB)