Menu
HamKam vant svært overraskende hjemme mot Bodø/Glimt mandag. Foto: Geir Olsen / NTB

Frisparkperle sørget for kjempeoverraskelse – HamKam endte seierstørken mot Bodø/Glimt

Et formidabelt frisparkmål fra Gard Simenstad sørget for en høyst overraskende 1-0-seier for HamKam hjemme mot serieleder Bodø/Glimt på Briskeby mandag.

Av NTB | 20.05.2024 19:00:08

Sport: Det er første gang siden 2005 at HamKam seirer i en tellende kamp mot Glimt. Med mandagens triumf fulgte Kamma opp den knusende 7-1-seieren mot Sarpsborg i forrige runde.

Avgjørelsen falt da Gard Simenstad scoret et vakkert frisparkmål etter snaue tjue minutter. En imponerende defensiv prestasjon fra vertene sørget for at det ble kampens eneste scoring. Det er Glimts første serietap for sesongen.

I 4. runde i cupen gjorde Simenstad det samme borte mot Vålerenga. Noen suksessoppskrift vil han imidlertid ikke trekke fram.

– Det er egentlig ikke noen hemmelighet. Det handler om selvtillit, så det var godt å få den inn, sa Simenstad til TV 2 i pausen.

Med et drøyt kvarter til pause løsnet gjestenes Jostein Gundersen skudd etter hjørnespark, men hjemmelaget slapp med skrekken. Like etter sidebyttet fikk vertene annullert en scoring etter en hårfin offside. Glimt trykket vertene bakover i banen gjennom omgangen, og med et kvarter igjen smalt det i metallet bak Marcus Sandberg.

De hvitkledde holdt unna for gultrøyene, og oppgjøret endte 1-0.

– De er veldig lojale mot sin identitet, og de er et lag som er vanskelig å bryte ned. Fotballen består av mange utfordringer, og det synes vi er gøy, sa Knutsen til TV 2 før avspark.

HamKam-trener Michelsen antydet at storlagene i Eliteserien muligens undervurderer mannskapet hans.

– Vi får håpe de gjør det i dag også, for det er nok nødvendig. Vi må hvert fall levere helt på topp for å få med oss noe mot dette fantastiske laget her, sa HamKams trener.

Etter tre knepne 0-1-tap, etterfulgt av poengdeling i tre strake kamper, gnistret HamKam til med hele 7-1 borte mot Sarpsborg på fotballens nasjonaldag 16. mai. Det brakte Michelsens menn over streken før mandagens serierunde.

19 år er gått siden HamKam sist slo Glimt i en offisiell kamp. Ingen av de 15 kampene før mandagens oppgjør endte med seier til gjengen fra Hamar.

Førstkommende fredag tar Glimt imot KFUM Oslo hjemme på Aspmyra. HamKam gjester Stavanger og Viking to dager senere.

Sist sesong endte det samme oppgjøret på Hamar hele 4-4. Glimt-trener Knutsen var tydelig på at mandagens oppgave ville bli tøff.

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har startet tittelforsvaret gnistrende med sju seirer på de åtte første kampene. Før mandagens kamp på Briskeby hadde gultrøyene en målforskjell på imponerende 21-4.

(©NTB)

Flere nyheter: