Salum Ageze Kashafali.Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Friidrett: Salum Kashafali tok gull på 100 meter i para-VM

Salum Ageze Kashafali glitret i en ny klasse på 100 meter i para-VM i Paris. Med tiden 10,45 tok han et klart gull.

Av NTB | 12.07.2023 19:43:38

Sport: Det er ny mesterskapsrekord. Kashafali tok dermed sitt andre VM-gull på 100 meter. I 2019 vant han VM-finalen i T12-klassen, som er en klasse for utøvere som har dårlig syn.

Kashafali ble foran årets VM flyttet opp til T13. Der løper han mot utøvere som har bedre syn enn ham selv, skrev Bergens Tidende før onsdagens finale i den franske hovedstaden.

Likevel kunne ingen hindre nytt mesterskapsgull til 29-åringen. Brasilianske Fabricio Barros tok sølvet, mens Jakkarin Dammunee fra Thailand løp inn til bronse.

I 2021 tok han gull på 100 meter i paralympiske leker i Tokyo. Også det var i T12-klassen.

Vegard Sverd var også med i onsdagens finale. Han ble nummer sju med tiden 11,23.

Bergenseren Kashafali innehar verdensrekorden på 100 meter for parautøvere med tiden 10,37. Den ble satt i Bislett Games i juni. I etterkant ble han tildelt Bislettmedaljen.