Menu
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Fortsatt ikke penger til Røldalstunnelen

Regjeringen har fortsatt ikke funnet penger til å bygge den nye Røldalstunnelen i revidert nasjonalbudsjett. – Jeg er virkelig skuffet, sier Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 11.05.2023 16:10:01

Samferdsel: Halleland hadde håpet at regjeringen hadde tatt inn over seg alle protestene og tilbakemeldingene om hvor viktig den nye Røldalstunnelen er for regionen.

– Jeg må uttrykke min skuffelse over at regjeringen ikke finner plass til Røldalstunnelen i revidert, sier Halleland til Radio Haugaland.

Han er ikke nådig i sin kritikk:

– De åpner alle sluser i pengebruk, men finner likevel ikke nok penger til å forsvare oppstart på Norges mest lønnsomme og miljømessig beste veiprosjekt i hele landet, tordner Halleland.

Tidligere har regjeringen argumentert med behovet for å stramme inn i økonomien.

– Det er noe som de tydeligvis har lagt bak seg, og da blir dette enda mer skuffende, sier Halleland.

Han viser til at aktivitet uansett ikke vil bli aktuelt før til neste år og at regjeringen derfor burde forstå realistene.

– En prosjektoppstart i dag ville ikke ført til noe særlig økt aktivitet før om ett år, noe som viser at det er kun manglende vilje til prioritering av veg og vegprosjekter som hindrer regjeringen i å gjøre et slikt vedtak, sier Halleland.

Flere nyheter: