Charles Leclerc var overlegen i søndagens Formel 1-løp i Austin. Foto: Eric Gay / AP / NTB

Formel 1: Leclerc suveren i Austin – drama mellom tittelrivalene

Charles Leclerc styrte fra start til slutt da Ferrari fikk en festdag i USAs Grand Prix i Formel 1. En tidsstraff sendte Lando Norris ut av pallen.

Av NTB | 20.10.2024 23:39:11

Sport: For tredje gang i år vant Leclerc et hovedløp. Han var i mål over åtte sekunder foran sin stallkamerat Carlos Sainz.

Norris startet fra beste startposisjon, men ble tidlig forbikjørt av Leclerc og falt bakover i feltet. Mot slutten var det mest spenning rundt duellen briten hadde med VM-leder Max Verstappen om den siste pallplassen.

McLaren-føreren rullet i mål som nummer tre, men ble ilagt en tidsstraff på fem sekunder for å ha kjørt utenfor banen.

Før løpet hadde Verstappen en 54 poengs luke på Norris i VM-sammendraget. Den har økt til 57 når fem Formel 1-helger gjenstår.

Sjudobbelt verdensmester Lewis Hamilton fikk det tøft i Texas. Han skuffet stort i kvalifiseringen, og søndag forsvant han ut av løpet etter kort tid.