Menu
Nesten et år etter at Russland startet sin invasjon av Ukraina, har 21,8 millioner ukrainere behov for humanitær hjelp, anslår FN. Foto: AP / NTB

FN ber om over 5 milliarder dollar til Ukraina i år

Det trengs 5,6 milliarder dollar i 2023 til humanitær hjelp i Ukraina og til de millionene av mennesker som har flyktet landet, ifølge FN.

Av NTB | 15.02.2023 10:05:42

Krig og konflikter: Nesten et år etter at Russland startet sin invasjon av Ukraina, har 21,8 millioner ukrainere behov for humanitær hjelp, anslår FN.

– Krigen fortsetter å forårsake død, ødeleggelse og fordrivelse i svimlende omfang hver dag, sa FNs humanitære sjef Martin Griffiths i en uttalelse onsdag.

Behovene i det krigsherjede landet er så store at det er umulig å hjelpe alle, men ifølge FN vil 5,6 milliarder dollar sørge for hjelp til de 15,3 millionene som er hardest rammet. Beløpet tilsvarer om lag 57 milliarder norske kroner.

1,7 milliarder dollar er nødvendig for å hjelpe 4 millioner ukrainere som er fordrevet til andre land i Øst-Europa. Mesteparten av beløpet vil gå til Polen, som er vert for 1,5 millioner flyktninger. Moldova, som det viktigste transittlandet for ukrainere på vei videre inn i Europa, vil også få en betydelig sum.

Kvinner og barn utgjør rundt 86 prosent av flyktningene fra Ukraina, ifølge FN.

(©NTB)