Menu
Uvær har ført til at flere fjelloverganger har vært stengt de siste dagene. Dette bildet er tatt på Strynefjellet tidligere i måneden. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB

Flere fjelloverganger åpnet etter uvær

Fredag ettermiddag klokken 14 det kun fjellovergangen E69 Skarsvåg – Nordkapp som er stengt etter uvær. Flere andre fjelloverganger har kolonnekjøring.

Av NTB | 21.01.2022 14:22:08

økonomi og næringsliv: E6 over Dovrefjell ble gjenåpnet torsdag kveld etter å ha vært stengt siden onsdag kveld.

Natt til fredag åpnet også E6 over Saltfjellet for trafikk etter å ha vært stengt, melder Statens vegvesen. På E6 Sennalandet er det fri ferdsel etter en periode med kolonnekjøring.

Ved Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark ble E6 åpnet igjen fredag formiddag, etter å ha vært stengt gjennom natten som følge av snøskred. Også fylkesvei 889 Snefjord – Havøysund i Måsøy var stengt natt til fredag, men ble åpnet for kolonnekjøring i 10-tiden. Her advarer Statens vegvesen om glatt vei og noe snøfokk.

E10 Bjørnfjell i Nordland ble stengt onsdag kveld, men er nå åpen for kolonnekjøring.

På fjellovergangene mellom Øst- og Vestlandet er E134 Haukelifjell og E16 over Filefjell åpnet for normal trafikk, mens det er kolonnekjøring på rv. 7 over Hardangervidda.

Også riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er åpnet for normal trafikk. Det samme gjelder for fylkesvei 27 Venabygdsfjellet i Ringebu, som Statens vegvesen tidligere opplyste kunne bli stengt på kort varsel.

* E69 Skarsvåg – Nordkapp

* Fv. 51 Valdresflye (vinterstengt fram til 16. april)

* E10 Bjørnefjell

* Fv. 888 Bekkarfjord – Hopseidet

* Fv. 890 Kongsfjordfjellet

* Fv. 891 Båtsfjordfjellet

* Rv. 7 Hardangervidda

(©NTB)

Flere nyheter: