Menu
Brannmannskaper jobber med å slukke flammene etter et rakettangrep mot Kryvyj Rih i Ukraina fredag. Foto: Ukrainas nødetater / AP / NTB

Fire drept og flere titall såret i rakettangrep mot ukrainske byer

Minst fire personer er drept og flere titall såret i russiske rakettangrep mot Sentral- og Øst-Ukraina fredag.

Av NTB | 08.09.2023 13:14:33

Kriminalitet og rettsvesen: – Et russisk luftangrep drepte tre sivile, to kvinner og en mann, i Odradokamyanka. Fire lokale innbyggere ble skadd, sier innenriksminister Ihor Klymenko, som omtaler angrepet mot Kherson-regionen som en krigsforbrytelse.

Odradokamyanka ligger omtrent 60 kilometer utenfor Kherson by, på vestbredden av Dnipro-elven.

Tidligere fredag ble en mann drept i et rakettangrep mot industribyen Kryvyj Rih, som er president Volodymyr Zelenskyjs hjemby. Raketten skal ha truffet en politistasjon og tatt livet av en politimann, ifølge innenriksminister Ihor Klymenko.

Bilder Klymenko har delt fra Kryvyj Rih, viser røyk som velter ut av bygningen mens redningsarbeidere frakter en såret person til en ambulanse.

Ifølge lokalmyndighetene er over 40 personer såret i angrepet.

Kryvyj Rih er en viktig ukrainsk industriby og huser blant annet stålgiganten Kryvorizjjstal, en av de største fabrikkene i den tidligere Sovjetunionen.

– I løpet av de siste 24 timene har det blitt registrert 93 fiendtlige angrep på 29 byer og landsbyer i Zaporizjzja-regionen, sier guvernør i regionen, Yurij Malashko.

– Redningsmannskaper har reddet ut tre andre fra ruinene. Tilstanden deres er alvorlig, sier han.

Det har også vært angrep mot andre ukrainske byer. I den nordøstlige byen Sumy er tre personer såret, mens en mann er såret i et rakettangrep mot Zaporizjzja sørøst i landet.